Del gjerne:

Jeg hadde virkelig sett frem til dette øyeblikket; Øyeblikket da jeg skulle møte vår lokale helt, ”Farmen”-vinneren Eilev Bjerkerud. Eller bondesønnen Eilev fra Noresund, nå bosatt i Oslo hvor han jobber som lærer på Hovseter Ungdomsskole. En verdig vinner av Norges mest populære reality-serie. Over en million TV-seere fulgte spent finalesendingen, hvor brorparten heiet frem lysluggen – meg inkludert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er slett ikke rart at en gutt (i en alder av 27 år er han vel strengt tatt mann, men…) som Eilev elegant smatt gjennom nåløyet på audition til Farmen. Enn flott fyr med glimt i øyet, vett i pannen og stål i ben og armer… I tillegg viste han seg gjennom hele oppholdet å være hardtarbeidende, nevenyttig, taktisk smart og lojal, med en solid porsjon sjarm. Selveste grunnoppskriften på en verdig vinner!Tilbake i det ”virkelige liv” kan unggutten fra Noresund se tilbake på, og glede seg over, en eventyrlig opplevelse for livet, mange gode, nye venner og selvsagt hovedpremien, en komplett hytte fra Saltdalshytta. ”Jeg må vel innrømme at all medieoppmerksomheten etter seieren til tider har gjort meg noe mer selvopptatt, men da er det bare å ta seg en tur hjem på gården, så finner jeg raskt nok ut hvem jeg egentlig er”, innrømmer bondesønnen, som ser at hans oppvekst og bakgrunn ga han klare fordeler på ”Farmen”. Selv møtte jeg Eilev en vakker ettermiddag på Norefjell. Han midt i jakten – etter hyttetomt…

Selv klarer jeg meg knapt nok en time uten telefon. Det var aldri noe savn for Eilev på ”Farmen”, hvor både mobiltelefon og sosiale medier var bannlyst i de 11 ukene som oppholdet varte. ”Tiden på Farmen var utelukkende en strålende opplevelse for meg. Et avslappende og bekymringsløst liv i pakt med naturen og det den har å tilby. Den tilfredsstillende følelsen av å klare å lage noe ved hjelp av muskelkraft og gamle teknikker, stikker dypt. Det samme gjør minnene om hvordan det virkelig er å sette pris på et måltid. De tre daglige måltidene med alle samlet rundt langbordet, var høydepunkter for oss alle. Selv om ikke stemningen alltid var like god, som dere jo så på TV, ga det oss mange gode samtaler og verdifull erfaring i det å takle ulike situasjoner og mennesker”, forteller Eilev.

eilev5

eilev7

Foto: TV2

”Med hytteprosjektet har jeg sikret meg min egen lille base i hjertet av hjembygda mi, uavhengig av hva fremtiden måtte bringe. Fjellivet på Norefjell blir en viktig del av livet når man vokser opp på Noresund, derfor var hyttepremien midt i blinken for min del. Her kan jeg nyte livet med milelange skiløyper, velpreparerte alpinbakker og ikke minst tur- og jaktterrenget. Jeg elsker livet hjemme på Noresund. Men hvorvidt det blir jeg som overtar hjemgården, får tiden vise. Mye skal på plass før det, og jeg har jo en eldre bror som er selveste odelsgutten. Men uansett – det er alltid godt å komme hjem”, forteller Eilev mens han nyter utsikten over bakkene på Norefjell, Noresund og Krøderen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eilev9

eilev8

Til tross for å være en ekte ”fjellgutt”, var det overraskende nok fotballen som betydde mest i oppveksten og som førte ham til Idrettslinja på Ringerike Videregående og hybelliv på Hønefoss. ”Det var fire gode år – og ikke minst sosiale! Jeg stortrivdes virkelig med å bo på Hønefoss, et steinkast unna stadioen. Der hadde jeg jo plutselig alt som jeg trengte. Skolen, fotballarenaen, masse gode venner, kjøpesenter og utelivet på Alfred. Men for å si det slik. Når man kommer fra et lite sted som Noresund, skal det vel ikke mye til for å innfri krava…”, mener Eilev. At gutten var et fotballtalent, hersker det ingen tvil om. Men etter perioder i HBK, Jevnaker og Modum, ble lærerstudiene prioritert og fotballskoene lagt på hylla.

eilev6

Med sin bakgrunn fra Hønefoss, blir jeg jo naturligvis nysgjerrig på hvordan Eilev ser på utviklingen som byen er inne i. Kan han for eksempel se for seg Hønefoss som et fremtidig bosted (det ville det jo være mange som satt pris på mener jeg…)? ”Jeg følger nøye med på den utviklingen som nå skjer i Hønefoss med tanke på ny vei og bane. Hønefoss er en koselig, liten by, og den har et særpreg som må ivaretas i takt med nødvendig utbygging. Jeg håper inderlig at byens utvikling går i riktig retning – og i riktig tempo. Men jeg ser jo også en del mindre flatterende deler av byen, som så absolutt vil nyte godt av en ansiktsløftning. Torget er et spesielt hyggelig midtpunkt i byen, som bør utnyttes i langt større grad. Joda – skulle det ikke bli på Noresund jeg slår meg ned, så er Hønefoss absolutt aktuelt. Broren min har for øvrig investert i leilighet for utleie i Hønefoss. Jeg har skjønt at det er flere som har sett potensialet her. Men enn så lenge passer Oslo bra for min livssituasjon, spesielt så lenge jeg kan trekke ut av byen i helgene og hjem til Noresund. Du må for øvrig nevne at det ikke er jul uten en tur på byen på Hønefoss 2. juledag med mine bestevenner. Det er en klassiker”, avslutter Eilev i det han haster av gårde for å rekke søndagsmiddagen hjemme på gården før hovedstaden atter kaller.

eilev10

 

Del gjerne: