Del gjerne:

Jeg elsker høsten!!!

Ikke minst på grunn av alle de gode råvarene naturen byr på i denne årstiden. Sopp, bær, frukt – og ikke minst Honning. Dette naturlige søtningsstoffet, som bare smelter på tungen og passer til så å si alt. Te med honning for å finne kveldsroen, melk med honning mot forkjølelse og søvnløshet, i hjemmelaget müsli eller rett og slett på brødskiva.

Også digger jeg kortreist mat. Derfor jublet jeg høyt da gutta som driver restauranten Brasserie Fengslet plasserte bikuber i den gamle ”luftegården” og begynte å slynge egen honning. Med andre ord, urban honning produsert midt i Hønefoss sentrum – WOW!!!
I tillegg til å selge honningen ferdig på glass, eksprimenterer de med å bruke den i diverse retter i restauranten. Gjett om jeg gleder meg til å smake…?

honning02

Inspirert av den deilige honningen, fant jeg i dag frem igjen oppskriften på frøbrød. En sikker vinner her i huset. Dermed var vi tilbake til kveldsmatrutinen for mørke høstkvelder, nå med nystekt brød med honning.

Man blir mammahelt av slikt…

Jeg tenkte derfor jeg skulle dele denne oppskriften med dere. Det er sunt, smakfullt, lekkert og holder seg saftig i dagesvis.

honning03honning04

Frøbrød med spelt

650 g siktet spelt

250 g sammalt spelt

100 g linfrø

60 g gresskarkjerner

60 g solsikkekjerner

50 g sesamfrø

50 g havregryn

50 g chiafrø (evt. valnøtter eller ekstra havregryn)

1 pk tørrgjær

½ – 1 ss salt (smakssak)

1 l lunkent vann

Bland alt det tørre og rør inn vannet, til det blir en løs deig. Sett til heving i 30 min.. Hell deigen over i to smurte former, og hev igjen i 40 min.. Strø gjerne over litt gresskarkjerner til pynt. Stekes på 225 grader i 35-45 min.. Ta brødene ut av formen og stek de på 150 grader i ytterligere 10 min..

God bakst – gled dere!

Del gjerne: