Del gjerne:

Ja, så er de i gang igjen da – Jonas Rønning, Morten Grøtnes, Marie Risan, Anne Sem-Jacobsen og Eivind Lien, som sammen utgjør revygjengen i teltet. For 17. året på rad, står den litt “smågale” revygjengen (bortsett fra noen små utskiftninger) som vi etterhvert har blitt så glad i, på scenen i det legendariske revyteltet i Hønefoss. Når det gjelder årets versjon av Sommerrevyen, så kan vel ikke den oppsummeres bedre enn å sitere Mona Levin’s anmeldelse i Aftenposten: “En av de beste sommerrevyene i rekken. Når tempo er høyt, energien på topp og timingen slik at man ikke rekker å tenke, bare bryter ut i latter, er svaret «ja, det er mulig!»

For at vi skal kunne bli underholdt i 80 fartsfylte og lattervekkende minutter, ligger det mange og lange arbeidstimer bak. Heldigvis for oss, ser det ikke ut til at denne gjengen noen gang skal gå tom for verken idéer eller motivasjon. Sommeren ville rett og slett ikke være den samme uten Sommerrevyen – verken for revygjengen selv, eller for det trofaste publikummet som får ristet løs lattermusklene år etter år.

I år var jeg så heldig å få “ta tempen på premierenervene” under den siste og avgjørende musikk- og overgangsprøven, kun timer før premieren. Til tross for at gjennomkjøringen foregikk med begrenset bruk av både kostymer og effekter, fikk jeg forlenget livet mitt med flere år, takket være noen saftige latterkuler.

Selv om grunnfølelsen min for årets revyutgave var særdeles god, vekket det unektelig stor glede at Mona Levin i Afteposten kastet fem på terningen mens Loven & Co i Morgenklubben på Radio Norge “flesket” til med en sekser, på sine anmeldelser. Det er ikke mer enn fortjent, her har det nemlig vært jobbet både hardt og lenge for å kunne levere nok en publikumssuksess. Selv ikke i de nervepirrende timene før teppet gikk opp for årets premiereforestilling, var det noen som hvilte på laurbærene.

revy13

revy6

revy15

revy18

revy3

Lys og lyd “fintunes” av Erik Stokke og Trond Løland i Hønefoss Lyd, mens takter telles i husorkesteret under ledelse av kapellmester Jørn Dahl. Tekniske kostymeeffekter som “Dolly Halvparten’s” oppblåsbare frontparti, testes ut og korrigeres mens kostymeskifter blir nøyaktig tidsmålt. Regissør Bror Andersen gir seg aldri før alt sitter klippefast, og det ned til hver minste detalj.

Veien blir til mens man går, sies det – det kan også trygt sies om Sommerrevyen. Når første forestilling sparkes i gang, er det kun timer siden siste finjustering ble foretatt. Bror får nemlig stadig nye idéer og påfunn som han mer enn gjerne tester ut på scenen selv. Resultatet blir en hysterisk morsom revy med treffende og tidsaktuelle poenger, fengende rytmer, imponerende tekster og bra flyt uten antydning til dødpunkter.

revy11

revy10

Om revyen er morsom, så kan jeg love dere at humoren og latteren sitter løst også utenom sketsjene. En par timer sammen med denne gjengen forklarer braksuksessen. De spiller ikke morsomme – de ER hysterisk morsomme! Gang på gang måtte jeg spørre; Er dette en sketsj eller bare tulleprat. Her snakker vi nemlig om hårfine og til tider grenseløse skiller …

Selv om Bror og Jonas må sies å være hovedmennene bak Sommerrevyen, er hele gjengen både bidragsytere og idémakere. Hele ensemblet har etterhvert blitt en erfaren og profesjonell gjeng med skuespillere, med bred erfaring på hva som utløser latterbrølene i teltet. Og de er det mange av – også i år.

revy9

revy19

revy8

revy2

Energien er forrykende til denne gjengen, til tross for beinhard jobbing. “Vi er superklare for endelig å kunne spille for publikum. Etter ukesvis med fokus på det negative, gleder vi oss alle til å høre latterbrølene og få tilbake troen på livet”, forteller Anne med glimt i øyet. Marie nikker samtykkende mens hun presiserer at det skal bli godt å endelig kunne stå og ta imot applaus og trampeklapp igjen. Premierenervene ser med andre ord ut til å være under kontroll –  på, bak og foran scenen.

Til tross for 38 oppsatte forestillinger, er flere allerede utsolgt eller har få billetter igjen. Så her er det bare å hive seg rundt og bestille billetter  HER. “Er’e mulig” er nemlig en revyopplevelse av de sjeldne, som du verken vil eller bør gå glipp av. Selv skal jeg se den to ganger til, og jeg gleder meg like mye til hver eneste forestilling. Erfaringen tilsier nemlig at det aldri blir to helt like forestillinger…

Takk for meg til verdens herligste, morsomste og sprekeste revygjeng!

revy17

revy16

revy25

revy21

revy26

 

revy22

Del gjerne: