Del gjerne:

To kreative hoder har dobbelt så gode idéer som ett – og to produktive damer får gjennomført dobbelt mye som en. Jeg kan ikke komme på noen bedre måte å beskrive Agnethe Børresen og Liv Gravdahl – en perfekt ”match” i det relativt nyetablerte konseptet Mitt Sentralbord. En “idémaker” og en “do’er” som registrerte et behov, skapte et konsept og gjennomførte. Nye arbeidsplasser ble skapt på Ringerike, foreløpig bare tre, men det er bare starten, skal vi tro de to målrettede damene…

Historien er kort fortalt slik; Agnethe som er kontorleder hos Veiby & Bentzen, har i flere år benyttet seg av eksterne sentralbordtjenester. Liv Gravdahl, daglig leder i NetCom Bedriftssenter Buskerud, spør Agnethe om priser og annet rundt denne sentralbordtjenesten, da hun selv vurderer å starte tilsvarende. Agnethe ”kupper” idéen og presenterer den for sin sjef Peer Veiby. Han kjøpte idéen umiddelbart og inviterer Liv Gravdahl til et møte. På denne måten møttes mange års erfaring innen kontorledelse, sentralbordtjeneste og telefonteknologi – og Mitt sentralbord AS var et faktum.

tele3

Agnethe smiler fra øre til øre og lyser opp hele møterommet med sin iver, når hun snakker om sentralbordtjenesten. Selv var hun i en årrekke sentralbordsjef i et stort internasjonalt selskap, og fikk der inngående forståelse for hvor viktig det første møtet med et firma egentlig er. ”Er det noe jeg har lært meg med årene, så er det hvordan man absolutt ikke bør svare telefonen. Eller for å si det slik, hva personen i den andre enden ønsker, eller ikke ønsker å høre. Svar som; Jeg skal prøve å sette deg over, jeg aner ikke hvor han er eller jeg er ikke sikker på når hun er tilbake, eksisterer ikke hos oss. Her blir alle samtaler garantert behandlet, og vi slipper samtaler før innringer har fått svar eller lagt igjen beskjed. Er det en telefon vi ikke rekker, ja da ringer vi de tilbake med en gang”, bekrefter Agnethe. Selv er jeg allerede mer enn overbevist. Ikke bare at man møter en vennlig stemme, noe som for så vidt er positivt i seg selv, her unngår du faktisk elendig ventemusikk, telefonlenker hvor du konstant blir satt over til feil person eller å høre tast en, tast to, tast tre osv. Sentralbordtjeneste er effektivt og kundevennlig.

tele1

 

Jo mer jeg hører, desto mer og mer nysgjerrig blir jeg på hvordan sentralbordtjenesten fungerer og hvem den passer den for? “Vi betjener kunder fra alle typer bransjer. Alt fra store konsern til små håndverksbedrifter, og vi skreddersyr løsninger etter ønsker og behov. Det vi kan garantere, er at kundene får en god opplevelse og at ingen samtaler glipper. Vi er opptatt av kvalitet og kundeservice, og det er nettopp det et bra og effektivt sentralbord handler om. Vi har skjema på alle våre kunder med navn på nøkkelpersoner og søkeord, slik at vi rask og effektivt kan sette direkte over til riktig kontaktperson. Også er det jo enkelte av våre kunder som ønsker å få luket ut selgere og markedsundersøkelser, så det gjør vi gjerne – på en høflig og korrekt måte. Vi booker ikke møter for kundene våre, men vi har ofte direkte tilgang til personers kalendere”, forteller Agnethe på inn- og utpust. Når det gjelder priser, får jeg raskt følgende svar; Det er billigere enn å ansette en egen, eller å miste kunder fordi de, av ulike grunner, ikke når deg på telefonen!

tele2

Kari Mette og Randi er begge ansatt i Mitt sentralbord, og jeg møter de smilende med trådløst headsett bak store skjermer i resepsjonen sammen med Agnethe og Liv. Det er nokså utrolig hvordan disse damene kan sitte her å betjene telefonstrømmen til flere bedrifter samtidig, og jeg lar meg imponere over det operative systemet, der jeg ser samtaler og mailer poppe opp rundt på skjermene. Disse damene har stålkontroll. Geografiske avstander er uvesentlig i denne bransjen, de er uansett aldri mer enn et tastetrykk unna.

“For oss er det overordnet viktig å ha det morsomt på jobb”, forteller Agnethe. Jeg har jo allerede observert at smilene sitter løst her oppe i fjerde etasje på Hvervenmoveien 49, og små tegneserieutklipp forsterker antakelsen om trivsel på arbeidsplassen. “Man må nødvendigvis være en positiv person for å kunne beholde roen og takle alle typer samtaler i denne jobben. Det sier seg jo selv at ikke alle telefonsamtaler er like positive”, forteller Agnethe videre. “I tillegg må man jo være glad i mennesker, og selvsagt ha en god telefonstemme”, avslutter hun.

tele4

tele5

tele7

 

tele8

 

Del gjerne: