Del gjerne:

Det er noe befriende og stemningsfylt over en vandring gjennom Hønefoss før byen har våknet helt til liv. Og når målet med turen i tillegg er Olav Tryterud Studio og frisørtime med Tine, ja da vet jeg at det kommer til å bli en god dag. Men først en “ramsvart kaffe – to go” i hånda mens jeg rusler over torget og tenker – for en herlig by jeg bor i…

Midt i gågata og hjertet av Hønefoss, ligger kanskje noe av det mest “urbane” vi har å by på i byen. Storgata 4 – et godt eksempel på nytenkende og kvalitetsbevisst samarbeid mellom gårdeier og leietaker. Her finnes Olav Tryterud Studio, med frisør og nå også hudpleier og manikyr, vegg i vegg med restauranten Eger & Co. Samme eiere bak begge selskapene har sørget for en gjennomført, kontinental stil, med sine mørke farger og “touch of glam”. Olav Tryterud Studio har alltid skilt seg litt ut. Personlig digger jeg stilen og plasseringen er genial!!! Mens fargen setter seg (javel, så har jeg noen få grå som må dekkes), lener jeg meg godt tilbake og fråtser i  mote- og interiørmagasiner med orkesterplass til livet i gågata. Tine har vært min faste frisør, mer eller mindre, i seksten år. Det skal hun få fortsette med leeenge. Hun kjenner meg etterhvert godt nok til å foreslå sånn passe “gærne” nye ting, samtidig som hun bremser meg når jeg vurderer noe nytt som hun vet jeg kommer til å angre på to uker senere.

IMG_6846

IMG_6848

IMG_6852

IMG_6875

IMG_6879

IMG_6889

Med nyfrisert sveis, er det bare å forflytte seg tørrskodd til Eger & Co. Tid for “lunchklubben”.  I en travel hverdag, er disse møtene annenhver onsdag et etterlengtet pusterom. Her er det verken meldeplikt eller oppmøtepress , den som har tid kommer – ferdig med det. I dag ble vi fire, på det meste er vi åtte. Jobb, hus, hjem, ferie, barn, mote – alle hverdagslige temaer som lar praten flyte uhøytidelig og sammenhengende. Fire og en halv time etter morgenturen over torget, går jeg fornøyd ut døra på Storgata 4 – og enda føles det som om dagen kun såvidt begynt…
IMG_6912

IMG_6904

IMG_6907

IMG_6913

 

 

Del gjerne: