Del gjerne:

Hvem klarer vel å si nei til en solid porsjon med ekte julestemning? Søndag 4. desember har du en enestående mulighet til å få påfyll med denne go’følelsen som vi alle jakter etter i disse førjulstider. Til lyden av dombjellene fra kanefart over tunet, inviterer da Kleivstua, Krokskogens storstue, til julemarked for små og store i beste Skomakergata-ånd.

Det er vakkert, det er stemningsfylt – og det er på skauen. Og rammen, ja, den kunne ikke vært mer idyllisk enn rødstuene langs “julegata” på Kleivstua! Tenk deg å kunne lukke øynene og kjenne duften av gløgg og bakervarer mens du hører lyden av dombjeller, vakker julesang og barn som hviner av glede når nissen kommer. Og i tillegg til de gode følelsene, blir det mulighet for å finne fine julegaver med personlig preg i salgsbodene som du vil finne rundt i rødstuene.

tur6

tur13

tur8

tur10

Daglig leder på Kleivstua, Erik Teigen, hadde ikke tilbragt mange dagene i sin nye jobb før idéen om å arrangere julemarked på Kleivstua åpenbarte seg. Erfaringen og inspirasjonen hadde han med seg fra sin tid som hotellsjef på Lyseby. Beliggenheten og lokalitetene er jo som skapt for formålet, så jeg er så hjertens enig med Erik – og takknemlig. Kleivstua er nemlig synonymt med nostalgisk julestemning – både ute og inne …

– Det var et brennende ønske om å skape en aktivitet for lokalbefolkningen som ligger til grunn for denne idéen. Og hva er vel da en bedre anledning enn den stemningsfulle førjulstiden. På søndag kan man legge igjen alt førjulsmas og strev “der nede”, senke skuldrene, trekke inn frisk luft og la seg fylles med julestemning her på Kleivstua, forteller en entusiastisk “julemarkedsjef”.

jul1

tur4

tur2

tur12

Som seg hør og bør på et julemarked, blir barna godt ivaretatt på Kleivstua. I langhuset blir det godt gammeldags juleverksted med peperkakebaking, julepyntlaging og klassiske barnefilmer. Utenfor blir det mulighet for ponniridning – og selvsagt har nissen fylt opp sekken og er i skrivende stund på vei over Krokskogen.

Så mens barna koser seg med sine julesysler, kan de voksne rusle rundt i salgsbodene med en varm gløgg i hånda og la seg underholde av vakker sang fremført av Ingvild Hasund. Eller hva med å bli med Skiforeningen på en “guidet” spasertur til Kongens utsikt, hvor det serveres varm drikke? Ifølge værmeldingene skal det bli god mulighet for å nyte utsikten.

I salgsbodene er utvalget både spennende og variert. Strikke Gry, Ringeriksmat, knivmaker Aage Bergedahl, Baker Hansen, Bukkene Bruse leketøysbutikk, Mapamima barneklær, Mors Hjerte, Vik Blomster & Gaver, Fablash Beauty & Skincare, Sømmakeriet, Øverby Gård & highlandsfe, Ringerikserter og Ringerike Bunadsøm – lista over slagsboder er lang og skulle tilfredsstille de fleste. Men husk, bodene er kun åpne mellom klokken 12.00 og 15.00

tur11

jul2

Og dere – når dere først har tatt turen til Krokskogen og Kleivstua, hvorfor ikke like gjerne ta søndagsmiddagen der også? Spisesalen står staselig pyntet for å ta imot sine gjester. Fra klokken 14.00 til 17.00 serveres det viltgryte og riskrem til de voksne, og grøt med is til dessert for barna. Bordreservering er mulig men slett ikke nødvendig.

Siden julaften faller på en lørdag i år, blir det ikke mange fridager. Det gir enda større grunn for å nyte førjulstiden og kose seg litt ekstra. På Kleivstua er alt lagt til rette for nettopp dette. Nå bare gleder de seg til å ta imot sine gjester. For når det kommer til stykket, så er det menneskene som skaper stemningen …

God 2. adventshelg til dere alle – så sees vi på skauen!

tur14

 

Del gjerne: