Del gjerne:

Like sikkert som at jula kommer – vet vi at det blir storslagne julevinduer på Storgaten Stentøimagasin. Slik har det alltid vært – og slik kommer det alltid til å være. I all fall så lenge de sprudlende tvillingsøstene Anne og Kitty står som eiere og drivere. Og det har de gudskjelov tenkt til å fortsette med leeeenge…

Butikker er kommet og gått, mens Storgaten Steintøimagasin fortsetter å bestå. Det har den gjort siden midten på 1940-tallet. I 1991 kjøpte Anne og Kitty ut sine foreldre og overtok driften selv. Det skal vi alle være glade for. Hva er det så som gjør at disse damene, som alle i byen er på hils med, overlever, mens andre må kaste inn håndkleet? Jo – de elsker det som de holder på med!!!

“Man må ha evnen til å hele tiden tenke nytt”, forteller Anne. Og hun vet hva hun snakker om. I løpet av de 25 årene som de har holdt på, har de gått inn i og meldt seg ut av kjede, de har utvidet og innskrenket og de har fått nye leverandører og sparket ut andre. I høst bestemte de seg for å leie ut deler av lokalet til parfymeriet Parfymepikene. En ny og spennende kombinasjon som gir en slags magasinfølelse.

På en rusletur rundt i Hønefoss, kan man ikke unngå å legge merke til at butikkene i Storgaten fra Baker Hansen og helt ned til torget, er spesielt hyggelig pyntet på utsiden. “Samarbeidet mellom butikkene i gata her er helt unik. Det virker som det er en egen kjemi, noe som virkelig har gitt resultater. Vi liker alle å pynte opp utenfor butikkene, så da er det ekstra hyggelig at det blir lagt merke til. Vi får mange hyggelige kommentarer”, bekrefter Anne.

glass14

glass4

glass12

De har gått fort disse 25 årene, skal vi tro søstrene. Men ved nærmere ettertanke, innser de at mye er skjedd i årenes løp. Butikken var i mange år tilknyttet Tilbords-kjeden, hvor Anne og Kitty begge var aktive i både innkjøpsråd og kjedestyrer. Slik har de gjennom årene tilegnet seg bred varekunnskap, et bredt kontaktnett innen bransjen og kanskje viktigst av alt – solid kjennskap til hvordan man driver butikk fra A til Å.

Det som slår meg når jeg går inn dørene hos Anne og Kitty, er at de alltid står opptatt med kunder. Her er det alltid folk – selv når andre butikkdrivere klager over rolige perioder. Det finnes to forklaringer på det – bredt og omfattende varesortiment og god service. Dette er byens storstue for det du trenger innen kjøkken og stue, til både hverdag og fest.

Javel, så ble det litt skamrosing her. Men kun fordi de fortjener det!

glass10

 

glass9

glass7

Så var det julen da. Den er viktig for Anne og Kitty, både privat og i butikken. Det merker man. “Det rare er at i vår tid, når det snakkes om minimalisme og kubistisk design, så kommer det både ungdom og voksne innom for å få den ekte julestemningen. Og de handler!”, bekrefter Anne.”Det er ikke tvil om at vi også i den moderne og travle verden har behov for å omgi oss med pene ting som frembringer de gode minnene”, mener hun. Det var “spot-on” for min del. Selv om jeg stadig påstår at jeg skal trappe ned julepyntingen (egentlig uvisst av hvilken grunn), så finner jeg frem gamle go´biter fra loftet. Og jammen blir det ikke noen nyinnkjøp også. Spesielt begeistret er jeg for juleserien fra Villeroy & Boch. Her kommer det nye samlegjenstander hvert år – og spesielt den store sleden står på ønskelisten min i år. Hint – hint 😉

glass15

glass6

glass13

glass3

 

Del gjerne: