Del gjerne:

Vi som bor i og i nærheten av Hønefoss, er så privilegerte at vi fortsatt har en egen slakterforretning – i motsetning til i de aller fleste andre byer i Norge. Og åpningen av Leiv Vidars nye slakterbutikk er mer enn et gastronomisk løft for byen – jeg vil gå så langt som kalle det skikkelig byutvikling! Nok en høykvalitets, spesialforretning vil nå bli å finne rundt Søndre torg, noe som ytterligere styrker Hønefoss som en attraktiv handelsby. Tiden med gråpapirbelagte vinduer i sentrum er forbi. Dette er nok et bevis på den optimismen som råder i en by i rivende utvikling.

Nå er forsåvidt ikke Leiv Vidar Slakterforretning noen nyhet i Hønefoss. Helt siden 1950 har byens – og regionens – mest kjente merkevare sørget for å tilby lokalbefolkningen kvalitetsmat fra sine lokaler i Torvgata. Det skal den så absolutt fortsette med, men nå fra sine 100 kvadratmeter store lyse og moderne lokaler i Storgaten 7, nærmere bestemt Arcaden. Da jeg var innom butikken i dag, var daglig leder Trond Bakken Karlsen travelt opptatt på kjøkkenet – for å besørge velfylte disker til morgendagens storslåtte åpning. Jeg ble imidlertid innvilget “audiens” med hurtigvisning hos en ikke mindre travel styreleder, Tom Karlsen.

Selv har jeg ventet med spenning og lengsel på at Leiv Vidars nye slakterbutikk skulle åpne, helt siden nyheten slapp i september 2015. Det er jeg ikke alene om… Lokalene står så absolutt til forventningene og vel så det. De er en kombinasjon av en uformell fransk landhandlerstil, og en mer industriell stil med røffe materialer som jern og “upolerte” overflater. Her er det ikke spart på noe, og resultatet er mer enn godkjent. Men nå er jeg jo spent på hva som blir så å finne i disker og hyller… “Først vil jeg få presisere at våre etablerte favoritter og kjenninger fortsatt vil bli å finne i diskene, supplert med en rekke nyheter. I diskene blir det ferskvarer, pålegg, pølser, et stort utvalg av salater samt en helt ny ostedisk, for å nevne noe. I tillegg blir det utallige hyllemetere med spennende og variert tilbehør”, forteller Tom. “Jeg kan jo også røpe at vi har laget vårt eget øl – “Wiener øl” – som er brygget hos Hadelands Håndverksbryggeri i den gamle mølla på Gran. Så snart salgsbevillingen er i orden, vil ølet være på plass i hyllene her”.  Jeg kan ikke unngå å legge merke til bord og krakker langs vinduet og aner nye muligheter. “Det stemmer, nå blir det mulighet for å sette seg ned og spise i butikken. I tillegg til et utvalg kjøtt- og salatretter, blir det “dagens suppe” servert med butikkbakte rundstykker til. Og faller suppen i smak, ja da er det bare å kjøpe med seg et beger hjem og glede resten av familien”, røper Tom, dagen før dagen.

Jeg er overbevist – dette blir akkurat så bra som jeg håpet, pluss enda litt til. Og det fem minutters gange hjemmefra for min del – hurra!!!

Så da kan jeg ikke annet enn å anbefale dere alle til å ta turen til Leiv Vidar Slakterforretning i Arcaden. Herligheten blir åpnet i morgen, torsdag, når selveste “Kongen” klipper pølselenka klokken 11.30. Og dere – åpningen markeres også med mange gode åpnings- og dagstilbud, vel verdt å få med seg. Pølser blir det selvsagt også. Salg av wienerpølser fra pølsebua, til kr 5,-, hvor inntektene uavkortet går til Villa´n.

Vi sees hos Leiv Vidar Slakterforretning!

leiv9

leiv4

leiv11

leiv12

leiv5

leiv8

leiv10

leiv1

leiv7

leiv6

Del gjerne: