Del gjerne:

Om du er ute og rusler en tur i Hønefoss en kveld og bedriver “windowshopping” rundt Søndre torg, så må du ikke bli overrasket om det er fullt hus innenfor dørene hos “Strikke Gry”; De romslige butikklokalene som er fylt til randen med go’saker for oss håndarbeidsinteresserte, blir nemlig jevnlig omgjort til kurslokaler på kveldstid. Denne gangen var det heklekurs – og jeg og min kjære søster Brit Ellen hadde meldt oss på – nysgjerrige og hungrige etter nye håndarbeidsutfordringer.

Trendy hekling

“Bestemorrute” klinger unektelig en tanke gammeldags i manges ører – det samme gjør for såvidt også hekling … Men det er det definitivt ikke!!! Hekling er tilbake for fullt i motebildet – riktig nok i en noe sprekere og tidsriktig form enn det som faller oss for tanken. Vi snakker nå om noe ganske annet enn gryteklutene som hang på bestemors kjøkken, eller brikkene som ble loddet ut på den lokale basaren. Nå handler det mest om morsomme og trendy heklede tilbehør som vesker, belter, sjal, skjerf og luer i flotte farger – eller om rett og slett å gi nytt liv til gamle favoritter i skapet.

Den som for alvor har merket heklingens nye vår, er “Strikke Gry”, Hønefoss´ største håndarbeidsbutikk midt på Søndre torg. Stor pågang av henvendelser har resultert i en rekke fulltegnede heklekurs hos henne.

Sosial-kreativt samvær

To kvelder, 12 damer og én entusiastisk, kunnskapsrik og høyst tålmodig kursleder; “Strikke Gry” gikk plutselig over til å bli  “Hekle Gry”. Noen av oss var ute etter å friske opp gamle kunster, noen hadde et ønske om å finpusse teknikker og utvide reportoaret, mens andre holdt i en heklenål for aller første gang. Når det kommer til min egen erfaring, bestod den av en litt vag erindring om en gang å ha startet på et sengeteppe. Jeg skal ha for ambisjonen, resultatet var det imidlertid verre med. Uansett – felles for oss alle var nysgjerrighet og gleden over å pusle med håndarbeid.

Under kyndig veiledning fikk vi alle raskt dreisen på grunnteknikkene. Luftmasker, fastmasker og alle varianter av staver ble til de fineste prøvelapper. Stemningen switchet mellom stille konsentrasjon, livlig prat og ett og annet latterutbrudd av pur mestringsglede. For vet dere hva – hekling er mye lettere enn hva man skulle tro.

Stigende ambisjonsnivå

Mens jeg heklet i vei på det jeg bestemt tror kommer til å bli et pannebånd, kikket jeg meg rundt på alle hyllemeterene med de fineste garntyper og farger. Idéene kom på løpende bånd, og ambisjonsnivået mitt kjente jeg at nok en gang vokse seg himmelhøyt. Så får vi se da …

Det som i all fall var helt sikkert, var at 12 fornøyde damer smilte fra øre til øre da vi alle på kveld to hadde lært å hekle etter mønster og diagram, og hadde heklet vår aller første “bestemorrute”. Fine ble de óg – en god start på en pute eller et pledd. Teknikken er der, nå er det kun tålmodigheten som er begrensningen.

Strikking er nok fremdeles nummer én for meg – men jeg kommer garantert til å hekle mer. Det som er så fint med hekling, er at det er enkelt å rekke opp dersom du skulle komme til å gjøre en feil. Og kanskje best av alt – det er så lett å jukse til små justeringer og pynte litt på sluttresultatet. Det kjenner jeg passer meg bra.

Takk for meg Gry!

Les mer om Strikke Gry HER

Del gjerne: