Del gjerne:

I går var jeg på ”kaffedate” hos Erik Stokke i Strandgata 1, og herlighet hvilke prosjekter den mannen har på gang! I tillegg til å være en av fire eiere i TBA , selskapet som står bak suksesser som Hønefossrevyen, Rockefroskene, Jailhouse Rock med mer, en av tre eiere i Hønefoss Lyd og leder av stiftelsen Glatved brygge, er han også grunneier i Strandgata og leder for prosjektet Gledeshuset. Den kaffekoppen smakte godt, og den forsterket virkelig følelsen av å bo i en by i rivende utvikling…

gledeshus6

gledeshus7

Glatved2

IMG_1116

Glatved3

Det som allerede er utført av oppgradering ved Glatved-området, med blant annet gamle brukar, bryggeanlegget og Pottemakerbakken, er jo imponerende i seg selv. Og når Erik i tillegg viser meg presentasjonen av Gledeshuset, ja da blir jeg yr av glede, entusiasme og utålmodighet. Jeg vil ha det – og jeg vil ha det nå!

For jeg har virkelig ”trua” på at dette prosjektet kommer til å bli noe av…

gledeshuset

 

Sterke krefter er i gang, og det meste av det som skjer på Glatved er et bypatriotisk spleiselag. Drivkraften til Erik er et stort og bankende hjerte for byen, og da spesielt ”Norsia”. Og som Erik selv sier: ” Vi som er involvert i dette prosjektet, utgjør en samling av tung kompetanse på mange områder, som har urokkelig tro på Hønefoss. Dette kombinert med stor vilje blant lokale aktører på finansieringssiden, og et ryddig og godt samarbeid med kommunen gjennom hele prosessen, gjør at vi har stor tro på prosjektet”.

Stor gjennomføringsvilje og grundig planlegging er vel kanskje det som betegner styrken i alle prosjektene rundt Glatved – også dette. Det er vel og bra, men jeg blir jo ikke mindre utålmodig etter omvisningen i underetasjen i Strandgata 1, som skal huse restauranten i dette Gledeshuset. Jeg måtte jo bare slenge meg ned i en av de brede vinduspostene, og jeg kunne da formelig se for meg det yrende liv som det garantert kommer til å bli her nede på elvebredden.

Med solide teglsteinsvegger og store buede vinduer, har lokalet et unikt særpreg som gir assosiasjoner til hippe restauranter i Soho og Greenwich Village, New York. Bare at vi her i tillegg får vi utsikt til Storelva og fossen med Oppgangssaga. Ekstremt kult og urbant.

gledeshuset13

gledeshuset14

gledeshuset 14

Men for å sitere en kjent og kjær skikkelse fra Hønefossrevyen ”å ikke nok med det…”. Gledeshuset er så mye mer enn et spennende restaurantenkonsept: Det gamle, falleferdige, men dog ærverdige laftehuset på Glatved, vil bli revet (og antagelig satt opp et annet sted) og bli erstattet av et nytt og moderne ”teaterbygg” med storsal/ amfi med 370 sitteplasser, foaje, cafe og elvebar. Revy- og konserttilbudet har allerede fått en solid forankring i byen vår, og sammen med Fengselet og Ringerike kultursenter, vil Gledeshuset være med på å løfte det kulturelle bybildet til nye høyder.

Ikke rart at et helt samfunn krysser fingrene.…

gledeshuset2

 

Del gjerne: