Del gjerne:

Det er ikke spesielt vanskelig for Frank Engejordet, distriktssjef i Block Watne, å overbevise konsernledelsen i OBOS (som eier selskapet), når han skal selge inn nye boligprosjekter i Ringeriksregionen. På landsbasis blir Block Watne-kontorene målt på “ferdigbygd-usolgt”. Den lista er det lenge siden regionskontoret på Hønefoss har vært på! At Ringeriksregionen er et prioritert satsingsområde for Block Watne, er det ingen tvil om.

Byutvikling er et brennhett tema i regionen. Det er det vel forsåvidt mange steder, men i en region med ambisjon om vekst i den størrelsesorden det her er snakk om, opplever vi en stadig økende interesse for blant annet boligutvikling. For tiden har Block Watne tre store prosjekter gående i vår region, men Frank bekrefter at det er nye prosjekter både i startgropa og på “blokka”.

Frank Engejordet er blant dem som må sies å virkelig kjenne både boligbransjen og distriktet godt. Foruten et lite opphold på noen år, har han vært ansatt i Block Watne på Hønefoss siden 1994. Prosjektene har siden den gang vært både mange og gode. “Det er nok kombinasjonen av å være en lokal boligbygger, men med et solid konsern i ryggen, som er vår styrke. Og nettopp lokal forankringen er viktig for oss. Foruten prosjekteringsfasen, som skjer på hovedkontoret i Oslo, utføres alt fra kontoret vårt på Hønefoss. Dette teller i dag 12 snekkere i tillegg til seks ansatte inne på kontoret. Vi benytter utelukkende våre egne lokale snekkere, alle fast ansatte i Block Watne, og vi bruker aller helst lokale underleverandører”, forteller Frank.

Visningsleiligheter er et av Block Watnes sterke kort og kanskje en av suksessfaktorene, noe jeg selv fikk erfare i dag. Det er en betydelig forskjell på det å sitte med et prospekt i hånda, til faktisk å oppleve boligen fysisk. “For oss er det et nyttig og viktig verktøy i salgprosessen, på samme måte som det er til stor hjelp for kjøperen. Det å kjøpe bolig er tross alt en stort skritt å ta”, understreker Frank. 23. til 24. april arrangeres det visningshelg på alle Block Watne sine prosjekter, så her er det bare å sette av tid… Les mer om dette HER

bw14

bw12

bw13

Helt siden 1970-tallet har Block Watne vært en sentral boligbygger i Heradsbygda, med Oppenåsen Panorama som sitt foreløpig siste byggetrinn. Heradsbygda, som sammen med Haugsbygd er de største boligområdene i distriktet, har i følge Frank fortsatt et stort potensiale med sine tur- og friluftsoråder rett utenfor døra, fantastiske utsikt, nærhet til skole og barnehage samt ikke minst kort avstand til Hønefoss sentrum. Prosjektet består av 23 boliger, fordelt på eneboliger, firemanns- og tomannsboliger, hvor nå kun én tomannsboliger under oppføring står ledig. Men med det potensialet som Heradsbygda har, ser ikke Frank bort fra det vil dukke opp nye boligprosjekter i dette området.

bw3

bw2

I Nedre Steinsåsen har det vært stor rift om de kjedede eneboligene i Strandtunet. Spesielt yngre boligkjøpere har lagt sin elsk på de moderne funkisboligene, et steinkast fra Steinsfjorden med fristende kort avstand til det yrende båt- og strandlivet. Når siste byggetrinn står ferdig på nyåret, vil området bestå av totalt 21 boenheter, hvorav kun ti fortsatt står usolgt.

bw4

bw1

Et annet populært Block Watne-prosjekt som befinner seg i avslutningsfasen, er Trygstad Terrasse. Dette leilighetsprosjektet, som gir meg den litt kule “lodge”-følelsen, inneholder til sammen 36 leiligheter fordelt på tre bygg. Og her må jeg bare si med en gang at dette er mitt favoritt-boligprosjekt i vårt distrikt for tiden. Hadde jeg vært i markedet for å kjøpe meg leilighet, ja, så hadde jeg slått til med en gang. Mindre fristet ble jeg ikke etter at Frank tok meg med på en runde i visningsleiligheten. Godt at denne allerede var solgt, ellers hadde jeg vel kastet meg over brosjyre og salgskontrakt som lå fristende tilgjengelig på benken. Ikke rart de har fått kjøpere fra både Oslo og Bærum til disse høystandard leilighetene.

Det er ikke tvil om at det her, i tillegg til høy teknisk standard, finnes noen litt kule tilpasninger noe utover vanlig leilighetsstandard. Ikke minst toppleilighetene med hems inneholdende loftstue og kontor, hvor detaljer som glassfronter på rekkverk, stor takhøyde, takvinduer og en uendelig utsikt, skaper et urbant og nytenkende preg som jeg har hatt til gode å se på tidligere lokale boligprosjekter. Men så er det jo nettopp gode planløsninger som har vært kjennetegnet for Block Watne.

bw17

bw15

bw5

bw7

Nedgravd avfallsløsning er fremtidens løsning, både rent praktisk men ikke minst også estetisk. Borte er alle brune, grønne og grå illeluktende plastdunker. Dette er første gang jeg har sett, og jeg tenker; Den som bare hadde hatt…

bw9

I og med at disse tre prosjektene alle er i avslutningsfasen, har Block Watne nå vendt blikket i nye retninger. Krakstadmarka utgjør et viktig ledd i byutviklingen til Hønefoss, og området inngår i kommunens langsiktige strategi for å skape en mer kompakt og sentrumsnær utvikling. En del av Krakstadmarka er Tanberglia, hvor grunneierne Dag Henaug og Fredrik Skarstein i ni år har jobbet for endelig å få på plass en reguleringsplan. Tidligere i år ble det gjort kjent at Block Watne hadde kjøpt Tanberglia, hvor det i første byggetrinn er planlagt et sted mellom 80 og 100 boenheter. Dette vil fremstå som en ny og spennende “bydel” for Hønefoss. “Vi begynner å få en aning om hvordan bebyggelsen vil bli her, og vi planlegger en kombinasjon av eneboliger, eneboliger i kjede og små leilighetsbygg. Det er fortsatt noen uavklarte punkter. Men dersom alt går etter planen, håper vi på byggestart mot slutten av året”, bekrefter Frank.

Videre er det Haugsbygd og “Klekkenhagen” som står på agendaen hos Block Watne. Dette er et ferskt boligprosjekt ved Nedre Klekkenvei som fortsatt befinner seg i reguleringsfasen. Hva annet som befinner seg på “blokka” er inntil videre en godt skjult hemmelighet. Men det er uansett betryggende å vite at distriktets boligutbyggere er proaktive i forhold til utviklingen av bosetningsmønsteret i Ringeriksregionen. Det er virkelig spennende tider vi går i møte.

bw11

Del gjerne: