Del gjerne:

Det er jammen litt av et syn å se barn med fullt skiutstyr på vei gjennom Hønefoss sentrum, slik det var tilfellet lørdag formiddag. Skiglad som jeg er, måtte jeg bare ta turen innom Søndre Park for å oppleve denne ekte skigleden i “Barnas Parkrenn”. Nærmere 300 barn i alderen null til åtte år hadde sammen med sine foreldre funnet veien til parken, hvor andreklassinger fra Idrettslinja ved Ringerike Videregående hadde stått på fra tidlig morgen for å rydde unna nysnø og legge forholdene til rette for forventningsfulle skiløpere. Her var både Ole Brumm og Tigergutt på plass i “Hundremeterskogen” og sørget for at det var både lek og underholdning mellom knallharde oppgjør i skiløypa. Et fantastisk opplegg som helt ærlig burde ha samlet minst det doble antall påmeldte. Inspirert av et vel gjennomført barneskirenn, gikk veien for meg videre til Ringkollen og Øyangen for å gjennomføre dagens treningsøkt før Vikerfjelløpet…

søndag2

søndag11

søndag4

søndag10

Ringkollen og nordenden av Nordmarka er et eldorado for skientusiaster og byr på et rikt utvalg av perfekt preparerte skiløyper. Selv er jeg spesielt begeistret for å gå ut fra Jonsetangen ved Øyangen. Det er kanskje ikke her man finner de råeste løypetrasséene, og friteknikk er så langt ikke mulig. Men for meg, som alltid har løpevillige Dicte med meg i løypa, er det å kunne unngå de store folkemengdene en stor fordel. Det gjør jeg nettopp her, og det finnes det jo ikke vakrere landskap i Nordmarka (etter min smak da). Lørdagens tur gikk til Spålen og Mosjøen, med avslutning alene over Øyangen i skumringstimen. En bra gjennomført treningsøkt og nok en vakker naturopplevelse med ski på beina. Jeg lar bildene tale for seg…

søndag6

søndag9

søndag14

søndag17

søndag7

søndag12

søndag14

søndag13

søndag3

søndag16

Lørdag 30. januar går Vikerfjelløpet av stabelen – i år med meg på startstreken. Jeg har fått stor sans for de flotte løypene og terrenget på Vikerfjell, og distansen på 25 kilometer passer meg bra så tidlig i sesongen. Jeg gleder meg allerede – men Dicte stakkar får nok bli hjemme denne dagen…

Vikerfjelløpet kan du lese mer om HER 

Del gjerne: