Del gjerne:

Fantastiske idrettsarrangementer som Ringeriksmaraton, Hytteplanmila og Eggemomila, har gjennom en årrekke spredd løpebasillen for fullt i Ringeriksregionen. I fjor var det min tur til å bli smittet. Derfor har jeg i år bestemt meg for å forberede løpesesongen litt bedre enn hva som har vært tilfelle tidligere. Jeg trives aller best med å løpe i terreng, og har derfor en tendens til å komme litt sent i gang med sesongen. Det skal ikke få lov å skje i år!

I Dagens Næringsliv kunne jeg i går lese følgende uttalelse fra Ingrid Kristiansen: “Ikke vent for lenge med løpingen. I overgangen mellom ski- og løpe­sesongen, er du ekstra utsatt for skader. Ved å legge inn noe løping allerede, nå blir over­­gangen raskere og tryggere”. Da er jeg altså inne på noe riktig. Nytt av året er også at jeg, med stor selvinnsikt, har innsett at jeg trenger eksperthjelp!!! Etter litt research, konkluderte jeg med at det nye HQ-high quality treningssenteret i Dalsbråten passet mine behov som hånd-i-hanske: Sentralt plassert i de gamle postlokalene i Dalsbråten, parkering rett utenfor døra, delikate og moderne lokaler, lange åpningstider, topp kvalitet på utstyr, personlig service og utendørs løpetimer utenfor senteret. Så da var det bare å sette i gang da…

run9

run10

 

run11

Min selvinnsikt forteller meg også at jeg aldri blir noen toppidrettsutøver (toget har nok gått for lengst der). Men det å kunne jobbe målrettet mot løpesesongen, tenker jeg vil gi meg større utbytte av løpingen – og ikke minst forebygge skader. Derfor var det ren lykke da jeg besøkte HQ og tok en prat med Tom-Erik Lukkedal, personlig trener og en av to eiere. Han tok utfordringen på strak arm og skreddersydde et opplegg for meg, ut fra mine forutsetninger og ikke minst mine mål. Med alle data trygt lagret på medlemskortet, i tillegg til en egen treningsapp på mobiltelefonen som loggfører treningen, kjenner jeg motivasjonen og forventningene stige til nye høyder. Dette blir utrolig spennende! Tom-Erik har selv lang fartstid som aktiv idrettsutøver på nasjonalt nivå, og han kan alt innen effektiv utvikling av utholdenhet. I tillegg vil personlig trener Martine Johnsrud sikre kyndig veiledning innen styrketrening. Jeg er med andre ord i de beste hender – så nå er resten fullt og helt opp til meg selv og min egen innsats…

run4

run5

run6

Det var i januar i år at HQ, high quality, åpnet dørene til byens siste tilskudd på treningsfronten. Det 100 prosent lokaleide treningsenterkonseptet (som kjent er jeg fan av lokale satsinger), skiller seg litt ut fra andre treningssentre. HQ har blant annet droppet saler og gruppetimer, til fordel for å kvalitetssikre trening innen kondisjon og styrke. Det er videre lagt stor vekt på personlig veiledning og service, med jevnlige tester og oppfølging underveis. Dette passer meg helt perfekt, siden jeg er en av de mange som foretrekker individuell trening og aldri benytter meg av gruppetimer.

Jeg falt umiddelbart for det store og lyse, men allikevel intime lokalet, fritt for store vindusflater og forstyrrende speilvegger. På veggene henger det store, flotte naturbilder fra Ringeriksregionen til inspirasjon og glede. Bildene, som er et samarbeidsprosjekt med Hønefoss kameraklubb, byttes ut i takt med årstidene, og de kan kjøpes gjennom kameraklubben.

Siden jeg er blant dem som møter i treningstøy og som regel ikke benytter meg av garderobefasiliteter, må jeg bare skryte av den geniale “ekspress-innsjekken”. Med de låsbare oppbevaringsboksene i resepsjonsområdet, er det bare å skifte sko, låse inn vesken og sette i gang. Nå skal det imidlertid sies at garderobefasilitetene på HQ er superfreshe med varme i gulvet, noe som helt klart bidrar til å gjøre treningsopplevelsen enda hyggeligere.

Treningsfasilitetene på HQ er av høy kvalitet, med TV og internett  på kondisjonsaparatene. Selv kan jeg notere meg en effektiv løpeøkt, som måtte forlenges for å få med meg slutten av “Heartbeat”-episoden. Dermed kunne jeg fornøyd lese på skjermen at jeg lå foran skjema i forhold til ukesmålet, i det jeg tok fatt på styrkedelen. Alt i alt er jeg superfornøyd med å ha kommet i gang, og jeg føler en viss tilfredshet med å ligge foran skjema til sommerens store løpsbegivenheter…

Les mer om alt HQ har å tilby HER  (innlegget inneholder spons)

run3

run2

run12

 

Del gjerne: